събота, 7 април 2012 г.

Патент на Apple описва страхотна 3D камера


Apple е подал заявление за получаване на патент за технология, която ще позволи създаването на страхотни 3D снимки и видео, през третото тримесечие на 2011 година.

Първото устройство може да има LIDAR (Light Detection and Ranging) сензор, който може да излъчва лазерни пулсации, които се отразяват от повърхността на обектите в изображението и те разпознават отразения сигнал. LIDAR сензорът, може да изчисли разстоянието от сензора до обекта като измерва времето между излъчването на лазерния сигнал и получаването на отразения сигнал. Възможно е да бъдат използвани и други технологии за изчисляване на разстоянието до обектите като отразяване на инфрачервен сигнал, радар, лазерен лъч и други. Тук може би е момента да споменем за допълнителният втори сензор за близост при iPhone 4S, към момента обгрижващ само и единствено Siri с "Raise to speak". Той работи на подобен принцип - измерва разстоянието на приближаващи се обекти към телефона. 
Патентът е доста подробен и описва различни начини за постигането на 3D изображения, както и различно приложение, например разпознаване на лица.
Съществуването на този патент не означава, че следващият iPhone, който очакваме да видим още тази година, ще поддържа описаните 3D технологии. Много компании (включително Apple) патентоват технологии, които впоследствие не използват.


АКО, ТАЗИ СТАТИЯ ВИ ДОПАДА, МОЛЯ КЛИКНЕТЕ НА РЕКЛАМАТА ДО НЕЯ, ТАКА ДОПРИНАСЯТЕ ЗА РАЗВИТИЕТО НА БЛОГА.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Посещават ни от

free counters