сряда, 9 февруари 2011 г.

Връката между парите и любовта


В тази първа тема за блога ми се ще да обсъдим една интересна тема, както за мъжeте, така и за жените !

  1. Дали любовта зависи от парите ?
  2. Дали само жените са податливи на такъв тип "любов" ?
  3. От къде идва произхода на този тип зависимост, ако има изобщо такава ?
  4. Редно ли е парите да определят човешкото щастие ?
  5. Развивали човек, зависимост от парите ?
Моля коментирайте !

5 коментара:

Unknown каза...

1. До голяма степен това се определя какъв човек стои насреща.
2.99% да. Рядкост са мъжете , които се влюбват в жени заради финансовото им състояние.
3.Според мен още от древността - Арабският свят, Азия, по-късно и в Западна Европа - Англия, Франция също има такива случаи.Не случайно принцовете/принцесите е трябвало да се оженят/омъжат за човек със същото положение,състояние и т.н.
4. Не, по - скоро трябва да имат спомагателна функция.
5.ДА!

Unknown каза...

Това в кого ще се влюбиш не зависи от парите, защото може да има любов към пари, но не и да обикнеш човек, заради дебелината на портфейла му. Отделен е въпроса, че много често парите или по-скоро тяхната липса стават повод за кавги между хора, които наистина се обичат. В крайна сметка не мисля, че любовта зависи от парите. По-скоро съществува едно изкривяване, според което по-голямата част от жените си търсят богати мъже, но това един стереотип, който не е масова практика в страни с висок стандарт. Все пак битието определя съзнанието, а в някои случаи обратното

Unknown каза...

Добре milla_ot_mars, били ли споделила мнението ти по въпроса "Развивали човек, зависимост от парите?"

И не мислиш ли, че има случай, в които един човек обиква друг, заради парите му, но той не го осъзнава и чак след време, когато този човек вече няма пари да речем този факт излиза наяве ?

Също така ми е интересно да разбера дали според вас има найстина такива случай на неосъзната любов към парите на половинката, а не към самата половинка ?

Анонимен каза...

А според теб има ли връзка между щастието и парите и важи ли твърдението, че "българите са най-тъжната нация на света", защото някак не намирам лично мнение в постовете ти, а ще ми е интересно да разбера идеята ти?

Unknown каза...

Лично моето мнение по въпроса е следното:

Любовта не зависи пряко от парите, но липвата им определено е предпоставка за дразги и напрежение, което малко по малко се нагнетява.

Отделно според мен не само жените са способни на такъв вид любов, тъй като това е присъсщо не всички хора (под това имам предвид да се присламчат несъсзнателно или съзнателно към някой, който можем да им гарантива сигурност)

Лично аз нямам обяснение, което да мога да убоснова пълно, по въпроса от къде е тази нагласа в човешкото същество (то просто е вродено)

А определено смятам, че ще се съгласиш с мен, че човек се пристрастява и то много бързо към парите, това е порок по страшен от алкохола и цигарите.

Публикуване на коментар

Посещават ни от

free counters