сряда, 27 април 2011 г.

Антисоциални мрежи


Днес се замислих за това, дали социалнилните мрежи спомагат за общуването ни или напротив...направо му ебават майката.

За жалост или за щастие голям процент от хората прекарват доста време в социалната мрежа ...лично на мен тези мрежи, както и програмите за комуникация като скайп ICQ и т.н. са ми доста досадни, не изпитвам потребност да публикувам снимките си или да пиша по стените на хората, дори тези социални мрежи, според мен убиват целия ни социален контакт и ние супер здраво зациляме, като една малка невинна мушица е една здрава паяжина. (нишката на паяка е 100 пъти по здрава от стомана все пак).

Не знам, дали това е за добро или за лошо, но тези мрежи са се вкопчили в целия свят.

Между другото четох, че в Китай хората нямат възможност да влизат във файсбук (тъй като комунистическата партия, не позволява хостинг на сайта), но в страната има други китайски по народност социални мрежи.

Надявам се циалата тази кибер социализация да не се превърне в окови за социома ни.

3 коментара:

Анонимен каза...

Аз мисля, че си много прав. Днес хората предпочитат да си пишат по фейсбук или скайп, или навсякъде другаде в интернет, но не и да се видят наживо. :( Това е много жалко и наистина убива комуникацията между хората, убива емоциите и много от хубавите моменти, които можем да прекараме заедно, вместо да си пишем.
За всички интернет маниаци препоръчвам да гледата филма Love.Net, много е показателен.

Анонимен каза...

Живеем в 21 век , век на информацията ! Да има минуси , но има и предимства ! Примерно ти не намираш нужда да споделяш снимки и да пишеш по на другите стените , но пък искаш да споделиш твоя блог и да го разпространиш и използваш за тая цел лице-книгата и скайпа . Грешно е да виниш социалната мрежа за това , че другите го използват за други цели . Неджи

Unknown каза...

Съгласен съм, че социалните мрежи не са виновни сами по себе си, тъй като човек има право да направи сам избора си дали да влиза в тях. Но въпроса ми е по скоро дали този вид комуникация по някакъв начин ни подтиска конукацията в хора лице в лице? Дали този модерен тип на комукация постепенно няма да задъши комуникацията ни face to face ?

И Неджи, ако не си гледал българския филм LOVE.NET гледай го, найстина може да ти даде една интересна гледна точка, както и филма Социалната мрежа.

Мерси за активноста ви по темета.

Публикуване на коментар

Посещават ни от

free counters