неделя, 19 август 2012 г.

Доклад на Samsung потвърждава, че компанията е копирала елементи от iPhone?


Доклад на Samsung от 2010 година описва как смартфоните на компанията се справят срещу iPhone. Apple се надява този доклад да докаже, че Samsung е копирал техните устройства. Докладът е дълъг 132 страници и описва подробно Galaxy S по отношение на основните му функции, визуални елементи и възможности. Apple е получил документа и го е представил в съда като доказателство в тяхна полза.
В една от секциите се споменава за Galaxy S: „Няма усещане за получаване на светлина, усещане за недостатъчно мекота в заоблените ъгли на иконките“. Предполага се, че трябва да се добави ефектът, даващ усещaнето за получаване на светлина. В същото време трябва да се премахне усещането, че иконките от менюто на iPhone са копирани като се избере различен дизайн.

Относно настройките на алармата „сухият звук“ при Samsung е критикуван. В същото време ретро звукът, издаван от часовникът на iPhone е харесан и има предложение дизайнерите да изберат звуков ефект, усещането за носталгия и емоциите на потребителите. 
Анимациите в устройството на Apple за подчертани като друга точка, по която телефонът на Samsung изостава. От Samsung се притесняват, че липсата на анимация, показваща отварянето на обектива на камерата води до усещане за lag-ване при използването на camera приложението.
В документа Samsung измерва разстоянията между редиците бутони на виртуалната клавиатура, като изчислява точно с колко трябва да промени своята клавиатура.
Отбелязана е и иконката на Calendar приложението в iOS, която се променя и показва настоящата дата. Има предложение иконката на Samsung да се променя по същия начин, вместо винаги да показва една и съща дата.
Трябва да отбележим, че английският вариант на този документ е превод от оригинала, който е на корейски език. Това означава, че може да има разминаване между точното звучене на документа на корейски език и на английски език.

АКО, ТАЗИ СТАТИЯ ВИ ДОПАДА, МОЛЯ КЛИКНЕТЕ НА РЕКЛАМАТА ДО НЕЯ, ТАКА ДОПРИНАСЯТЕ ЗА РАЗВИТИЕТО НА БЛОГА

1 коментар:

iKaramanchev каза...

Разбирам увлечението ти по i-те, но е хубаво да бъдеш малко по-обективен :о) Бая от исковете, които Apple заведоха се оказаха фарс, а не са един и два случаите, в които самите те отнесоха глоби ;о)

Публикуване на коментар

Посещават ни от

free counters