петък, 17 август 2012 г.

Apple и Microsoft са сключили лицензионно споразумение


От делото между Apple и Samsung научихме, че Apple е лицензирал „патенти на дизайн“, които Microsoft ще използва срещу лицензионна такса. Това предпазва Microsoft от съдебни дела от страна на Apple. Не става напълно ясно, какво точно е описано във въпросните патенти.

Още от 1980 година Apple и Microsoft сключват договори помежду си, като в тях са включени и подобни споразумения за лицензиране на различни технологии. По този начин, компаниите избягват публични съдебни дела, подобни на тези, които Apple и Samsung водят от доста време.
Една точка от сделката между Apple и Samsung е известна – Microsoft няма право да копира продукти на Apple, въпреки че използва патентите. В случай, че сте гледали нашето Nokia Lumia 800 видео ревю - сами можете да се уверите, че нито дизайнът на устройството, нито интерфейсът на самата операционна система, могат да се сравняват с iPhone или iOS.
Microsoft гарантира, че производителите на устройства, използващи техен софтуер, няма да бъдат подведени под отговорност за нарушаване на патенти, дори и да бъдат повдигнати обвинения срещу тях. Компанията осигурява съдебна защита и финансова помощ на своите хардуерни партньори. Като се вземе предвид и сделката с Apple, производителите могат да бъдат спокойни, че няма да бъдат съдени.

Изглежда от Microsoft наистина дават всичко от себе си, за да им се получат нещата. Страхотно добра идея е, да се защитят производителите на мобилни устройства с тяхната операционна система. Windows Phone е страхотна платформа, а и при уредена съдебна защита и ниска такса, тя може да бъде предпочетена пред Android. Още повече сега и при наличието на толкова много съдебни дела в сферата. От създалата се ситуация, се вижда, че Apple и Microsoft, могат да бъдат и партньори, не просто конкуренти. Този път, изглежда, че са се обедили срещу Android, или поне на нас така ни се струва.


АКО, ТАЗИ СТАТИЯ ВИ ДОПАДА, МОЛЯ КЛИКНЕТЕ НА РЕКЛАМАТА ДО НЕЯ, ТАКА ДОПРИНАСЯТЕ ЗА РАЗВИТИЕТО НА БЛОГА

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Посещават ни от

free counters