петък, 18 май 2012 г.

Патент на Apple описва сигурен начин за разпознаване на лица

АКО, ТАЗИ СТАТИЯ ВИ ДОПАДА, МОЛЯ КЛИКНЕТЕ НА РЕКЛАМАТА ДО НЕЯ, ТАКА ДОПРИНАСЯТЕ ЗА РАЗВИТИЕТО НА БЛОГА




Нов патент на Apple с името „Разпознаване на 3D обекти“ описва иновативен начин за генериране на 3D модели с използване на 2D изображения.
Този патент е продължение на патент, който Apple вече притежава и е получен първоначално от шведската компания Polar Rose, която Apple закупи през 2010 година.
Технологията, описана в новия патент, използва множество изображения или видео, за да създаде 3D изображение на лицето на потребителя. След като бъде създадено това 3D изображение, то може да бъде използвано, за да бъде сравнявано с 3D изображение, създадено в реално време от 2D снимка, направена от телефона на потребителя.
Системата може да бъде използвана в различни системи за сигурност. Тя може да бъде използвана за разпознаване на лица или на цяло тяло, може да бъде използвана в медицината за разпознаване на конкретни органи или тумори.
Друго приложение на патента на Apple описва възможност за разпознаване на собственика на устройство, когато той или тя се приближат. Apple използва технология за разпознаване на лица на снимките, направени от потребителите. До този момент Apple не използва такава опция в система за сигурност на iOS.
В патентът са описани различни трудности при използването на настоящите технологии за разпознаване на лица в системи за сигурност. Разликите в осветеността и позицията на лицето могат да затруднят точното разпознаване на лица.
Патентът на Apple се справя с проблемите при различна осветеност. В него технологията анализира черти от лицето във връзка едно спрямо друго, вместо директно да сравнява части на снимки. Проблемът с различната позиция на лицето се отстраняват с използването на множество снимки. При това положение дори и потребителят да не гледа директно камерата, в системата ще бъде записана снимка, при която потребителят гледа към камерата от подобна позиция и системата ще използва тази снимка при сравнението.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Посещават ни от

free counters