петък, 18 май 2012 г.

Apple обвинява Samsung, че е изтрил голямо количество доказателства


АКО, ТАЗИ СТАТИЯ ВИ ДОПАДА, МОЛЯ КЛИКНЕТЕ НА РЕКЛАМАТА ДО НЕЯ, ТАКА ДОПРИНАСЯТЕ ЗА РАЗВИТИЕТО НА БЛОГА


Apple обвини Samsung, че е унищожил доказателства в съдебните спорове за патенти, които двете компании водят една срещу друга. Apple настоява съда да накара съдебните заседатели да приемат, че корейският производител се е опасявал, че ще бъде подведен под отговорност. Системата за съхранение на email-и на Samsung е била обвинена за изтриването на огромни количества доказателства в противоречие със задължението на компанията да съхранява подобни доказателства. Това са споделили от Apple пред съда в Калифорния на първи май.

Методите за немониторирано запазване на email-и на Samsung доведоха до невъзвръщаема загуба на неизвестно количество важни email-и. Например, съдия Grewal наскоро е изискал показанията на Won Pyo Hong, управител на Екипът за продуктова стратегия на Samsung, частично заради email, в който Dr. Hong директно е наредил сравнение на продукти на Apple и Samsung за представяне на дизайна.
Apple и Съдът не могат да получат информация още колко email-и Dr. Hong е изпратил или получил, които ще подкрепят твърденията на Apple, че Samsung е копирал продукти на Apple.

Ако съдът се съгласи с предложението на Apple, това може да бъде сериозен удар по защитата на Samsung. Адвокатите на Apple искат Samsung да бъде обвинен в разрушаване на доказателства. Това би дало на съда причина да смята, че всички доказателства, които Apple изисква, а Samsung не може да предостави, реално са съществували и са били унищожени от Samsung. Ако съдът реши, че Samsung нарушава патентите на Apple, това действие ще бъде прието за умишлено, преднамерено, без оглед за правата на Apple.
Samsung отрича обвиненията и твърди, че може да убеди съда, че твърденията на Apple са грешни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Посещават ни от

free counters