петък, 28 октомври 2011 г.

Последното „One more thing... “ на Стийв Джобс


Steve Jobs знаеше как да представя нови неща. Една от запазените му реплики на тези презентации беше „one more thing …“. И тайната на успеха на тази реплика беше, че той не прекаляваше с нея.
Появиха се много предположения за това по какво последно е работил Steve Jobs. Много хора вярват, че  той е посветил цялото си време на работа по следващия iPhone. Вероятно името на устройството ще бъде iPhone 5. По тази причина Jobs не е имал възможност да отдели време на iPhone 4S.
Има предположение, че последният проект на Steve Jobs е Apple. Да, компанията съществува от много години, но Jobs беше човекът, който я направи успешна. Смята се, че той е направил необходимото, за да може компанията да продължи да бъде толкова успешна и без неговото участие.
Очакваме излизането на книга за живота на Steve Jobs. Той е дал множество интервюта за написването на тази книга. Въпреки, че книгата все още не е излязла, в интернет пространството се появяват цитати от нея. От тях научаваме, че Steve Jobs е имал желание да направи цифрови учебници за iPad. Изглежда, че той се е срещал с някои издатели за да обсъждат този проект.
Друг проект, на който Steve Jobs е отделил своето внимание, е телевизор от Apple. Не става въпрос за Apple TV, а за цял телевизор. Производството на телевизори има някои недостатъци – при тях печалбата от производството и продажбата на един телевизор е доста малка. Освен това, потребителите използват доста дълго време своя телевизор преди да решат да го сменят. Ето какво пише във все още неизлязлата биография на Steve Jobs във връзка с това:
Той много силно искаше да направи за телевизорите това, което на прави за компютрите, музикалните плейъри и телефоните: да ги направи прости и елегантни.

„Бих искал да създам интегриран телевизор, който е много лесен за използване“ ми каза той. „Той ще се синхронизира лесно с всички ваши устройства и с iCloud.“ Потребителите вече няма да се налага да се борят със сложни дистанционни управления за DVD плейъри и кабелни канали. „Той ще има най-простия потребителски интерфейс, който можете да си представите. Накрая го разбих.“

Изглежда, Steve Jobs е имал идея как да постигне това, което си е представял. За момента няма никаква информация дали и кога ще видим тези телевизори от Apple. Но ако телевизорите се появят на пазара, сме сигурни, че ще бъдат невероятно успешни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Посещават ни от

free counters