петък, 28 октомври 2011 г.

Повече изтеглени приложения за Android в сравнение с тези за iOS

        Според данни на ABI Research, през второто тримесечие на годината броят на приложенията, изтеглени от потребителите на Android, е надминал този на приложенията, изтеглени от App Store. Данните на агенцията за периода показват, че 44% от всички мобилни приложения, изтеглени по света, са за Android, докато делът на приложенията за iOS е 31%.
          От ABI Research смятат, че това може да се дължи на забавения ръст на iOS от 15% на 9% през първото и второто тримесечие на годината, което до голяма степен се дължеше на това, че потребителите изчакваха пускането на  iPhone 4S. Докато устройствата с Android отбелязват съответно ръст от 20% и 36%, като трябва да се отбележе, че такива устройства се произвеждат от доста компании Samsung, LG, Motorola, HTC, Huawei и т.н.
       Очакванията обаче са, че в края на годината ще има сериозна промяна заради старта на продажбите на iPhone 4S.

        Данните на агенцията сочат, че в момента устройствата с Android на пазара са 2,4 пъти повече, отколкото тези с iOS, а до 2016 г. се очаква присъствието на Android да се увеличи три пъти.
       Като трябва да вметна, че лично за мен тази прогноза може и да се окаже доста, ама доста погрешна, тъй като в момента, доста компании плащат такси на Microsoft, за всеки телефон с Android, отделно купуването на Motorola от Google, накара доста от големите играчи да се замислят, за бъдещето на Android системата. Излязаха на дневен ред актуални въпроси от сорта на: ами ако Google дадът конкурентни предимство на Motorola, ами ако изобщо Android спре да се предлага за компании различни от Motorola? Което от своя страна накара, доста от копманиите да се обърнат към разработване на алтернативни операционни системи.
      В същото време iOS води по отношение на броя изтеглени приложения от един потребител - обикновено той е два пъти повече в сравнение с Android.
      От агенцията също така очакват до края на годината да бъдат изтеглени общо 29 милиарда мобилни приложения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Посещават ни от

free counters