събота, 6 октомври 2012 г.

Потребителите на iPhone са похарчили 5,9 милиарда долара за поправки от 2007 г. насам

Apple обикновено печели всички класации за доволни потребители, но това съвсем не означава, че продуктите на компанията не създават проблеми. На територията на САЩiPhone е един от най-популярните телефони,, но се намират и достатъчно хора с телефони за поправка. Както знаем, Apple се стараят да осигурят всякакви услуги, с които да подпомогнат потребителите, когато имат проблем с телефона си, дори и устройствата да не са в гаранция. Според проучване на SquareTrade от 2007 г., когато беше представен първият iPhone на пазара, до момента притежателите на iPhone в Америка са похарчили 5,9 милиарда щатски долара за ремонти на различните версии на устройството. 

От SquareTrade обаче имат и по-детайлни данни, които да споделят по темата. 10 пъти по-често на потребителите им се случва да повредят телефона си, отколкото да им го откраднат или да го загубят. От участниците в проучването на SquareTrade пък 30% са повредили телефона си през последната една година. А ако се чудите при какви обстоятелства хората успяват да повредят телефоните си, най-често срещаната причина е да го изпуснат (30%), докато на второ място се нарежда да го изпуснат във вода (18%), което, предполагаме, че в голяма част от случаите означава, че го изпускат в тоалетната. 

На трето място по честота са случаите, в които телефоните се изплъзват от скута на собствениците си - 13%, 11% са го бутнали от масата, а случаите, в които iPhone се поврежда заради заливане с течност, са 9% от всички инциденти. Все пак 12% от участниците в проучването на SquareTrade са съобщили, че продължават да използват телефона си със счупен дисплей, вместо да платят за поправка.


АКО, ТАЗИ СТАТИЯ ВИ ДОПАДА, МОЛЯ КЛИКНЕТЕ НА РЕКЛАМАТА ДО НЕЯ, ТАКА ДОПРИНАСЯТЕ ЗА РАЗВИТИЕТО НА БЛОГА

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Посещават ни от

free counters