сряда, 24 октомври 2012 г.

Премиера на iPad mini и четвъртото поколение на iPad

Apple сложи край на месеците спекулации дали компанията подготвя по-малка версия на таблета iPad или не. Такова устройство наистина съществува, въпреки, че докато беше жив Стив Джобс заяви, че няма смисъл от таблет с по-малък диагонал на екрана тъй като няма да осигури достатъчно добро потребителско преживяване. В началото на събитието стана ясно, че устройствата с iOS 6 вече са 200 милиона, което става малко повече от месец след премиерата на най-новата версия на платформата.

Междувременно Тим Кук обяви и, че изтеглените приложения от App Store вече са достигнати 35 милиарда броя, а досега компанията е платила 6,5 милиарда долара на авторите на софтуер. По отношение продажбите на iPhone 5 отново беше изтъкнато, че за първия уикенд от предлагането са били продадени над 5 милиона броя. От новите плеъри iPod досега са били реализирани 3 милиона броя.

Както очаквахме Apple представи и нова версия на iPad 3, която анонсира като четвърто поколение на таблета. Тя включва нов процесор A6X с удвоена процесорна и графична производителност в сравнение с A5X като се запазва автономност от 10 часа с едно зареждане на батерията. Устройството разполага още с подобрена камера, разширена поддръжка на LTE мрежи, по-бърз Wi-Fi чип и очаквания Lightning адаптер. Цената на устройството започва от 499 долара за вариант с 16GB памет и Wi-Fi.

Продажбите на iPad вече са над 100 милиона и по всичко личи, че са на път да се увеличат с добавянето на новата, по-малка и по-евтина версия на популярния таблет. Тя носи името iPad mini и е с дебелина едва 7,2 мм (с 23% по-тънка от iPad). Предлага екран с диагонал 7,9 инча (1024 x 768 пиксела) и има пълна съвместимост със съществуващия софтуер. Устройството разполага с процесор A5, добавя FaceTime HD камера за видеоразговори и 5МР основна камера възхру задния панел и ще има вариант с LTE възможности за връзка. Батерията отново стига за 10 часа на работа.

Цената на iPad mini в Щатите започва от 329 долара (329 евро в Европа) за модел с 16GB вградена памет и достига до 529 долара. При варианта с 3G възможности цената варира между 459 и 659 долара. Доставките започват на 2 ноември и е интересно, че новите таблети ще бъдат достъпни на тази дата и в България
.

http://www.apple.com/ipad/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Посещават ни от

free counters