петък, 12 октомври 2012 г.

Apple сключва сделка с компанията Microlatch, занимаваща се с пръстови отпечатъци


Попаднахме на информация, според която Apple са финализирали сделка с компанията Microlatch. Това е компания, която се занимава с решения за сигурност на база на отпечатъци от пръсти. Не са известни финансови подробности относно сделката, нито какво възнамеряват да правят от Apple с тази компания.

Ще припомним, че през месец юли Apple закупи друга компания, занимаваща се с мобилна сигурност – AuthenTec. Цената на сделката беше 356 милиона долара. Тогава все още не беше ясно какво смятат да правят от Apple с AuthanTec. След сделката с Microlatch започнаха да се появяват някои предположения.
Microlatch притежава патенти, описващи технология, при която потребителите използват своите пръстови отпечатъци, като информацията за тези отпечатъци се използва и обработва от смартфона, без да е необходимо да бъде предавана или съхранявана външно в база данни.
Можем да предположим, че бъдещите устройства на Apple ще включват възможността за разпознаване на пръстови отпечатъци в NFC приложенията на iOS. Въпреки, че това са само предположения, вероятно от Apple ще включат опция за разпознаване на пръстови отпечатъци в своите бъдещи устройства.



АКО, ТАЗИ СТАТИЯ ВИ ДОПАДА, МОЛЯ КЛИКНЕТЕ НА РЕКЛАМАТА ДО НЕЯ, ТАКА ДОПРИНАСЯТЕ ЗА РАЗВИТИЕТО НА БЛОГА


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Посещават ни от

free counters