събота, 25 август 2012 г.

Очаква се продажбите на iPhone 5 да бъдат по-големи от тези на iPhone 4S

АКО, ТАЗИ СТАТИЯ ВИ ДОПАДА, МОЛЯ КЛИКНЕТЕ НА РЕКЛАМАТА ДО НЕЯ, ТАКА ДОПРИНАСЯТЕ ЗА РАЗВИТИЕТО НА БЛОГА


Очакваме Apple да представи следващия iPhone през месец септември. С наближаването на датата на събитието в интернет пространството
се появяват все повече информация и слухове относно това устройство. Анализаторът Craig Berger от FBR Capital смята, че iPhone 5 (или както ще се казва устройството), ще бъде устройството с най-голямо влияние на Apple до момента.
Той смята, че Apple може да продаде 250 милиона устройства от предстоящия да излезе модел на iPhone: „Изчислихме, че устройството представя възможност да бъдат генерирани приходи от 50$ за акция през своя жизнен цикъл. Ние смятаме, че Apple трябва да продаде 250 милиона iPhone 5 устройства при средна цена от 575$, като генерира почти 144 милиарда долара приходи, 77 милиарда долара брутна печалба и 47 милиарда долара нетни приходи.“
Това са доста впечатляващи цифри.
Berger смята, че ъпгредите на смартфони са продиктувани в голяма степен от излизането на ново устройство на пазара, а не на остаряване на устройствата, които потребителите притежават. Според него, продажбите на следващия iPhone ще превъзхождат продажбите на iPhone 4S с 25% през първите четири тримесечия (1 година) на пазара.
Друга причина за очакваното увеличение в продажбите на iPhone 5 е, че има голяма вероятност телефонът да бъде предлаган от China Mobile, най-големия мобилен оператор в Китай. Той надвишава повече от двойно абонатите на Verizon, AT&T и Sprint (едни от най-големите мобилни оператори в САЩ) взети заедно. При толкова много абонати има потенциал за значителни продажби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Посещават ни от

free counters