понеделник, 13 август 2012 г.

Apple: важен е цялостният дизайн, не детайлите



АКО, ТАЗИ СТАТИЯ ВИ ДОПАДА, МОЛЯ КЛИКНЕТЕ НА РЕКЛАМАТА ДО НЕЯ, ТАКА ДОПРИНАСЯТЕ ЗА РАЗВИТИЕТО НА БЛОГА


Важен фактор в делото между Apple и Samsung се оказва дали потребителите са объркани, когато купуват устройство на Samsung, като си мислят, че купуват устройство на Apple. Peter Bressler, експерт на Apple, е потвърдил в съда твърденията на Apple. Първоначално той е потвърдил, че предишните дизайни нямат връзка с делото заради някои дребни разлики, като извита предна част вместо плоска, каквато има iPhone. За да опровергае твърдението адвокатът на Samsung е показал четири предишни версии, включително дизайн на Sharp от 2005 година и LG Prada смартфон. Адвокатът на Samsung е задал за всеки от тях няколко въпроса – дали е правоъгълен, дали има заоблени ъгли, дали екранът е балансиран (центриран хоризонтално и вертикално), дали има решетка на говорителя. Bressler е отговорил положително на повечето от зададените въпроси, но е възразил върху анализа на патентите и предишните дизайни. Адвокактът на Samsung е показвал само предната част на устройствата, а не всички техни страни.

След това адвокатът на Samsung се е насочил към конкретни телефони на Samsung, като е обърнал внимание на такива, свързани със свидетелските показания на Scott Stringer от 31 юли, касаещи четири патента за дизайн на Apple. Според Stringer е важно, че страничната лента е с еднаква дебелина навсякъде, че всички ъгли имат еднакъв радиус, че решетката на говорителя е центрирана хоризонтално и вертикално на телефона.
Адвокатът на Samsung се е опитал да разгледа в детайли нещата, описани в патента, отнесени към два телефона на Samsung – Infuse 4G и Galaxy S 4G. Infuse 4G няма странична лента, а ако се погледне панела, то той е с доста по-голяма ширина около телефона в сравнение с iPhone. Споменава също, че радиусът на ъглите на Galaxy S 4G не е еднакъв, в горната част на устройството той е 10mm, а в долната – 13mm.
Той е показал различни бутони на Samsung Infuse, които го отличават от Apple iPhone.
Bresser е отговорил на повечето от зададените въпроси с думите: „Вярвам, че обикновения наблюдател получава впечатления от цялостния дизайн. Обикновеният наблюдател не разглежда елементите един по един.“

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Посещават ни от

free counters