понеделник, 25 юни 2012 г.

Притежателите на iPad и на Android таблети са почти равни


АКО, ТАЗИ СТАТИЯ ВИ ДОПАДА, МОЛЯ КЛИКНЕТЕ НА РЕКЛАМАТА ДО НЕЯ, ТАКА ДОПРИНАСЯТЕ ЗА РАЗВИТИЕТО НА БЛОГА


Online Publishers Association (OPA) публикува резултатите от проучване върху навиците на днешните потребители на таблети. Миналата година 72% от собствениците на таблети са притежавали iPad, а 32% - Android таблет. Тази година броят им се е изравнил – 52% притежават iPad, а 51% - Android таблет, благодарение на популярността на Kindle Fire.

В момента собствениците на таблети ги използват средно по 13.9 часа на седмица, 74% от собствениците използват своите таблети всеки ден, а 60% ги използват по няколко часа на ден.
94% от използването на таблетите е свързано с достъп до съдържание и информаия, 67% за използване на интернет и 66% за проверка на email-ите. При достъпът до съдържание, 54% е за гледане на видео, 49% за достъп до прогноза за времето, 37% - новини, 36% - забавление.
23% от всички свалени приложения за таблети през последната година са платени, като 72% от собствениците на таблети са платили поне едно приложение. Повечето собственици на таблети предпочитат безплатни приложения с реклами пред платените приложения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Посещават ни от

free counters