четвъртък, 14 юни 2012 г.

iOS 6 ще включва интеграция на Facebook


През месец февруари Tim Cook, CEO на Apple, сподели с инвеститори, че Facebook е компанията, която е най-близо до това да прилича на Apple. Миналата седмица Apple направи голяма промоция на новото Camera приложение на Facebook в App Store. По време на D10 конференцията Tim Cook сподели: „Facebook е страхотна компания“ и „Взаимоотношенията са солидни“.

Изглежда, че двете компании ще формализират своите отношения. Научихме, че в новата версия на iOS (вероятно iOS 6) ще бъде добавена интеграция с Facebook.
Преди две години видяхме интеграция на Facebook в работна версия на iOS 4. В окончателната версия на iOS 4, Apple включи интеграция с Twitter, вместо интеграция с Facebook. Това води до спекулации дали наистина ще видим интеграция на Facebook в следващата версия на iOS.
Twitter ще продължи да бъде част от следващата версия на iOS. Интеграцията на Facebook ще бъде много важна за iOS. Съществуват много приложения, използващи регистрациите на потребителите във Facebook, като при част от услугите регистрацията във Facebook е единственият начин за използването им.
Очакваме след интеграцията на Facebook в iOS, за потребителите използването на социалната мрежа да бъде много по-удобно и лесно.
Трябва да отбележим, че нещата при Apple никога не са окончателни. Възможно е от компанията да променят своето решениe и в официалната версия на iOS да липсва интеграцията на Facebook.

Споделянето на информация във Facebook е доста сложно. Потребителите имат възможност да избират кой може да вижда нещата, които публикуват. Вероятно от Apple ще направят нещата доста прости, поне в началото. В съществуващия екран за споделяне очакваме да видим Facebook бутон, с чиято помощ ще се споделя информация на Facebook стената на потребителя.



АКО, ТАЗИ СТАТИЯ ВИ ДОПАДА, МОЛЯ КЛИКНЕТЕ НА РЕКЛАМАТА ДО НЕЯ, ТАКА ДОПРИНАСЯТЕ ЗА РАЗВИТИЕТО НА БЛОГА


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Посещават ни от

free counters