неделя, 13 май 2012 г.

Apple и Foxconn ще финансират подобряване на условията на работа


АКО, ТАЗИ СТАТИЯ ВИ ДОПАДА, МОЛЯ КЛИКНЕТЕ НА РЕКЛАМАТА ДО НЕЯ, ТАКА ДОПРИНАСЯТЕ ЗА РАЗВИТИЕТО НА БЛОГА


Изглежда, че има ефект от множеството обвинения срещу Foxconn и Apple, относно лошите условия за работа в заводите на Foxconn. През последните години компанията се опита да намали своите разходи като избира места за своите заводи в области на Китай, където средната работна заплата е най-ниска.

По-рано тази година, Apple и Foxconn постигнаха съгласие да бъдат подобрени условията за работа на хората, произвеждащи продуктите на Apple. Foxconn вложи не малка сума (не е ясно точно колко голяма), за да подобри условията за работа в своите заводи. През февруари месец Foxconn увеличи заплатите на своите работници с 16-25%. През месец март компанията постигна съгласие с Apple да наеме десетки хиляди нови работници, за да намали извънредната работа. Анализатори смятат, че увеличението на заплатите е довело до по-ниски резултати за компанията през първото тримесечие на годината.
Terry Gou, шефът на Foxconn, е споделил по време на церемонията по откриването на новото управление на компанията в Шанхай:
„Открихме, че това (подобряване на условията на работа) не е разход. Това е конкурентна сила.“ „Вярвам, че от Apple също виждат нещата като конкурентна сила, подобно на нас, за това ще поделим първоначалните разходи.“

Не става ясно каква част от разходите ще бъдат поети от всяка от двете компании.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Посещават ни от

free counters