събота, 29 октомври 2011 г.

Колко струва производството на iPhone 4S?

      Много хора критикуват устройството, че не е достатъчно готино, че е просто леко подобрен iPhone 4. iPhone 4S изглежда точно като iPhone 4, екранът му е същия. Процесорът му е по-добър, но не е нещо ново. iPhone 4S използва същия процесор като iPad 2. Има и някои други подобрения в хардуера на iPhone 4S спрямо iPhone 4. Но това, на което Apple залага, за да привлече потребителите, е виртуалният асистент Siri. Въпреки това, обаче бяха продадени над 4 млн. устройства само за 3 дни. 
В САЩ можете да купите iPhone 4S с 16GB вградена памет 199.99$ с двугодишен договор. В този случай мобилният оператор плаща над 600$ на Apple за телефона. Разликата между тази сума и сумата, която потребителите плащат, мобилният оператор получава от месечната такса, която потребителят плаща в продължение на две години. В България може да се направи предварителна поръчка за iPhone 4S с 16GB за 1419 лв. 


       А знаете ли колко струва на Apple производството на това устройство? Цената на материалите и компонентите на iPhone 4S (16GB) е 188$. Цената за производство на едно устройство е 8$. Това прави общо 196$ за телефон. Производството на 32GB вариант струва 215$, а на 64GB вариант – 254$. Като сметнем каква сума остава за Apple от продажбата на един такъв телефон и след това умножим сумата по продадените устройства, можем съвсем ясно да видим защо Apple е толкова богата компания.

Малко по-долу ще видите част по част, колко стува всичко
Интересна снимка безспорно !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Посещават ни от

free counters