четвъртък, 20 октомври 2011 г.

Apple отново печели в съда

След последните спорове в съда, които спечелихме срещу Samsung, сега дойде и ред на HTC.
ITC обяви своето предварително решение по повод делото, в което HTC обвинява Apple в нарушаване на патенти, свързани с технология за търсене
и бързо набиране на телефонни номера, както и за начина на управление на използваното електричество от мобилни устройства. ITC смята, че Apple не нарушава патентите на HTC. В резултат на решението на ITC, акциите на HTC паднаха с 4.6%. HTC изчаква да получи пълно копие на решението, за да реши какви действие да предприеме. Експерти смятат, че HTC може да поиска ITC да преразгледа своето решение.
Grace Lei, адвокат на HTC, смята, че това е само една крачка от многото в съдебните спорове. Те са уверени, че имат доказателства в своя полза и са подготвени да защитават интелектуалната собственост на компанията.
Apple участва в множество съдебни спорове с различни компании и в различни държави. На 13 ноември ITC трябва да обяви своето решение за делото, в което S3 Graphics съди компанията за нарушаване на два патента. В момента HTC е в процес на придобиване на S3 Graphics. На 6 декември ITC трябва да обяви своето окончателно решение дали HTC е нарушил два патента на Apple. Предварителното решение на ITC по това дело беше, че HTC нарушава тези патенти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Посещават ни от

free counters